Cable porn; de kunst van bekabelen.

kunst-van-het-bekabelenHet is even schrikken als je van iemand uit Nederland een mededeling krijgt dat je op TV bent bij RTL Z bij het onderwerp ‘cable porn’. Op TV in Nederland, waarom weten we dat zelf niet? Hoezo worden wij bij zo’n onderwerp vermeld? Maar we hebben de uitzending bekeken en weten nu waar het om gaat. Het heel strak leggen van datakabels; de kunst der bekabeling en dat heet ook wel cable porn.

En ja, daar is Wizard eigenlijk wel van. Bij het leggen van datakabels vinden wij het niet alleen belangrijk, maar vooral ook een uitdaging om alle kabels keurig gebundeld, strak naast elkaar te laten landen in de serverkast. Het is overigens niet altijd gewenst ze strak naast elkaar te leggen. Het hangt af van het soort kabel en de ruimte waarin de kabel gelegd wordt.

Kabels strak naast elkaar leggen, dat gaat niet zomaar, daar is een goede voorbereiding voor nodig. Door de kabels georganiseerd te leggen en correct te nummeren, wordt voorkomen dat er in de serverruimte een onontwarbare kluwen aan kabels ontstaat. In de serverruimte wordt met behulp van een kabel-kam alles in bundels van 12 of 24 samengevoegd en aansluitend afgewerkt op een patchpaneel.

De “kunst van het bekabelen” vinden wij toch wel een iets prettigere uitdrukking dan cable porn. Dus wij houden het erop dat we kunstenaars zijn!

Link naar de complete uitzending van RTL Z: klik hier.