CBS verhuist naar WTC

logo CBSHet Centraal Bureau voor de Statistiek van Curaçao verhuist naar het World Trade Center en krijgt daarmee één centrale locatie voor alle afdelingen. Fase I betreft de verhuizing van de afdeling Veldwerk, voorheen in Pietermaai gevestigd. De afdelingen gevestigd in Fort Amsterdam verhuizen later dit jaar naar het WTC. De nieuwe locatie wordt voorzien van een volledig niew CAT6 datanetwerk. Het CBS is daarmee klaar voor de toekomst.

 

CBS WTC I 20160623_160807De nieuwe ruimtes in het WTC worden grondig verbouwd en gereorganiseerd in kantoren en open werktuinen voor flexibele werkplekken. Al deze ruimtes dienen voorzien te worden van voldoende datanetwerkaansluitingen voor de medewerkers om te kunnen werken. De tijd tussen verbouwing en verhuizing was erg krap gepland en onze werkzaamheden konden pas starten wanneer het merendeel van de afscheidingswanden geplaatst was. De medewerkers van de aannemer hebben met man en macht gewerkt zodat wij aan de slag konden. Het werd voor Wizard wel een spoedklus waarbij het weekend is gebruikt voor het uitvoeren van de grote werkzaamheden. We konden in het weekend hard opschieten met als resultaat dat het netwerk op maandag reeds geheel gelegd was en gekwalificeerd kon worden.

CBS WTC Fase I 20160628_144901De servers en serverkast van het CBS worden pas verhuisd in Fase III. Als tijdelijke oplossing is er gekozen het patchpaneel in een bracket te plaatsen. Zo ziet het er toch netjes uit en is er ruimte om een aantal actieve componenten bij het patchpaneel te plaatsen. Straks als in Fase III de datacomkast in de nieuwe serverruimte wordt geplaatst, wordt deze bracket verwijderd en verhuist het patchpaneel naar de datacomkast. De exacte plaats van de datacomkast kon nog niet worden aangegeven. Daarom zijn de datakabels met een ruime overlengte afgewerkt. Dan weten we zeker dat de patchpanelen straks zonder problemen verplaatst kunnen worden naar de datacomkast.

Op korte termijn start Fase II. Daarvoor zijn in deze fase de nodige voorbereidende werkzaamheden al direct uitgevoerd. Dat scheelt dubbel werk waardoor er minder tijd benodigd is voor de uitvoering van Fase II en dat scheelt weer in kosten voor opdrachtgever.

Voor meer foto’s kunt u het project in onze portfolio bekijken.