WizIT-werkplek

Werkplekinstallatie

De meeste werknemers binnen een organisatie werken met een computer. Voor die medewerkers dient een werkplek ingericht te worden. Een werkplek wordt gevormd door het meubilair – neem de arboregels voor opstelling in acht -, de apparatuur en een digitaal werknemersprofiel voor het datanetwerk.

Een werknemersprofiel omvat alle persoonlijke toegangsrechten tot applicaties, persoonlijke en lokale configuraties van programma’s, printers, scanners etc.

Een gebruikersprofiel biedt de mogelijkheid in te loggen op willekeurig welke PC binnen het netwerk. Dat is vooral handig voor bedrijven die werken met buitendienstmensen die niet elke dag op kantoor aanwezig zijn en dus geen permanent vaste werkplek nodig hebben.

Veel werknemers dienen ook van buitenaf toegang te hebben tot de bedrijfssystemen. Dit kan via verschillende devices (laptop, tablet, mobiel) en op verschillende manieren; inloggen op het systeem via VPN, gebruik maken van een virtuele werkplek zoals bijvoorbeeld Citrix of applicatiegebruik in the cloud. Als bedrijven gebruik maken van het BYOD principe (Bring Your Own Device) dan komen daar extra beveiligingsmaatregelen ter bescherming van het netwerk bij kijken.

De beschikbare techniek van vandaag maakt werken mogelijk volgens het any time – any place – any where principe. Dat brengt met zich mee dat het installeren van een werkplek veel meer specialistische kennis vergt dan voorheen. Daarnaast zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid. Kiezen wat het beste werkt is niet altijd makkelijk.

Wizard kan u bijstaan in het maken van keuzen en het – gefaseerd – uitrollen daarvan binnen uw organisatie.

 

dashboard-favicon-32x32Carrying your business.

 Wizard-Lan architect Advies_Icon_02 Consultancy_Icon_02 Meten_Icon_02 Glasvezel_Icon_02 WizIT-databekabeling WizIT-laninfrastructuur kantoor IP-Camera transp WizIT-serverbeheer WizIT-werkplek WizIT Telefonie Helpdesk-customersupport