WizIT-laninfrastructuur kantoorGebouwautomatisering

Techniek en ICT zijn in een gebouw tegenwoordig net zo essentieel als de fundering of het dak. Een gebouw zonder techniek is ondenkbaar en onwerkbaar. Maar de techniek in een gebouw is zeer divers en de afzonderlijke technische installaties communiceren standaard niet altijd met elkaar. Gebouwautomatisering is de integratie van deze afzonderlijke technische installaties tot één centraal gebouwbeheersysteem waarin de technische functionaliteiten bediend en gemonitord kunnen worden. Door afstemming op elkaar van de afzonderlijke technische installaties kan de functionaliteit optimaal gebruikt worden.

Naast gebruikerscomfort levert dit vooral tools op om een aantal kosten, zoals bijvoorbeeld energie, te monitoren en te reduceren. Het integreren van de afzonderlijke installaties vormt doorgaans de grootste uitdaging. Het vraagt een samenspel tussen systeemarchitecten, business developers en professionals bij de eindgebruiker. Van traditionele installateurs kan eigenlijk niet worden verwacht dat zij dit proces kunnen beheersen en runnen als zij daartoe niet zijn opgeleid en ervaring hebben opgedaan.

Door het combineren van onze kennisgebieden is Wizard in staat de vertaalslag te maken van losse technische installaties naar een geïntegreerd gebouwbeheersysteem.

 

dashboard-favicon-32x32Integrating your business.

Gebouwautomatisering waardeketen

De waardeketen van de Nederlandse Branche-organisatie voor Gebouwautomatisering.

De branche-organisatie beoogt:

  • een netwerk van bedrijven actief in ontwerp, realisatie, exploitatie en beheer van geautomatiseerde systemen en installaties in gebouwen te zijn;
  • gezamenlijk gebouwen optimaal doen presteren;
  • gemeenschappelijkheid en representativiteit te bewerkstelligen.

 

 Wizard-Lan architect Advies_Icon_02 Consultancy_Icon_02 Meten_Icon_02 Glasvezel_Icon_02 WizIT-databekabeling WizIT-laninfrastructuur kantoor IP-Camera transp WizIT-serverbeheer WizIT-werkplek WizIT Telefonie Helpdesk-customersupport