IP-Camera transpIP Camerabeveiliging

Voorheen was cameratoezicht een dure investering waar een complexe infrastructuur aan ten grondslag lag. Met de komst van netwerkcamera’s die gebruik maken van IP-technologie, is daarin veel veranderd. Naast betere kostenefficiëntie is met name de kwaliteit verbeterd door HD beeldkwaliteit. De camera’s kunnen worden aangesloten op een reeds aanwezig datanetwerk en op elke computer of smartphone wereldwijd worden bediend.

Het gebruik van een IP-Camera vereist een data-aansluitpunt. Een beveiligingscamera hangt in de regel niet bij een werkplek, maar bij een ingang tot het object of op het omringende terrein. Vaak is er ook een stroomvoorziening benodigd. Er dient een (kleine) infrastructuur aangelegd te worden die aansluiting vindt bij het reeds aanwezige stroom- en datanetwerk. In het geval van nieuwbouw of renovatie worden camera’s natuurlijk direct in het LAN-Architectontwerp opgenomen.

IP-Camera’s die niet goed zijn geïnstalleerd vertonen storingen en zijn derhalve niet betrouwbaar. Regelmatig wordt het beveiligingssysteem niet ten volle benut. Laat dergelijke beveiliging en met name het benodigde datagedeelte, daarom altijd aanleggen door een data-installateur.

Er is zoveel nieuwe techniek op de markt dat het raadzaam is voorafgaand aan de aanschaf u uitgebreid te laten informeren. Dat bespaart achteraf geld en de nodige problemen.

Bent u voornemens IP Camera’s te installeren voor extra veiligheid? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wizard komt met u de situatie in kaart brengen en adviseert u graag over de opties.

 

dashboard-favicon-32x32Keeping your business safer.

 Wizard-Lan architect Advies_Icon_02 Consultancy_Icon_02 Meten_Icon_02 Glasvezel_Icon_02 WizIT-databekabeling WizIT-laninfrastructuur kantoor IP-Camera transp WizIT-serverbeheer WizIT-werkplek WizIT Telefonie Helpdesk-customersupport