Stagiaires ICT JPD

20141206_133339In november / december van het jaar lopen de leerlingen van Juan Pablo Duarte stage. Zo werden wij benaderd voor plaatsen voor de ICT studenten. ‘Nou, op dit moment hebben we eigenlijk alleen lopende projecten aan de installatiekant,’ was onze eerste reactie. Jammer, men zou gaan vragen of er studenten waren die interesse hadden.

Er was iemand die wel een snuffelstage wilde lopen. Eigenlijk waren er 2, of we niet toevallig 2 stageplaatsen beschikbaar hadden. Jeetje, twee tegelijk, gaat ons dat lukken? We hebben ja gezegd en wat waren we blij met ze. Na een week van inwerken hebben ze de werkzaamheden enorm goed opgepakt. Het was voor hen een eye-opener om nu eens aan de ‘achterkant’ van een datanetwerk te kijken ipv de voorkant als systeembeheerder te onderhouden.

Een van deze knappe koppen is voornemens om na zijn opleiding ICT door te gaan in de installatiebranche met als specialisatie data. We trekken dan ook voor onszelf de conclusie dat de stage voor beide partijen geslaagd was. Bij de volgende periode mogen er zeer zeker weer studenten van de JPD-school bij ons komen.